DAHA ZARİF VE İNCE GÖRÜNMENİN PÜF NOKTALARI


DAHA ZARİF VE İNCE GÖRÜNMENİN 
PÜF NOKTALARI

Tıpkı makyaj hileleri, fotoğraf hileleri, ışık-gölge hileleri gibi ince görünmenin de hileleri aslında hemen elinizin altında yatıyor: Hayır photoshop değil sadece gardırobunuz!
    Kaç beden olursanız olun kıyafetlerinizle kendinizi daha zarif ve ince gösterebilirsiniz. Trendeler, modalar sizin dolabınızı oluşturmasın. Siz kendi modanızı oluşturun. herkesin beğendiği değilde sadece size yakışan sizin beğendiğiniz kıyafetleriniz, sizin dolabınızda yer alsın.
    İlk önce aynadan kendinize bakın ve kendinizi tanıyın. Omuz genişliğiniz, basen genişliğiniz vb. yani 
 proporsiyonunuza odaklanın! Kıyafetlerinizi kullanarak üst ve alt bedeni dengelemek ince görünmenin, daha da önemlisi orantılı yani  Leonardo Da Vinci tabiriyle güzel görünmenin sırrı. Vücudunuza bu genel bakışınızda vücudunuzun geri kalanıyla uyumlu görünmeyen bölgeniz doğru kıyafetle illüzyon yaratacağınız bölgeniz olacaktır. 
Sizin için  bu püf noktalardan sadece birkaçı. 








1
.
Kıyafetlerinizi seçerken tam bedeninize göre olanı değil. Yani vücudunuzu saracak şekilde değil. Çünkü tam bedeninizi aldığınız zaman üzerinize yapışacaktır ve gizlemek istediğiniz bölgeler dahada ön plana çıkacaktır. Buda hoş bir görüntü oluşturmayacak ve sizi rahatsız edecektir. Bu yüzden bedeninizden 1 beden daha büyük veya salaş modeller tercih etmelisiniz.






2.Siyah, lacivert, antrasit, koyu kahve gibi koyu, masif renkler bedeni inceltir, karın ve göğüsteki sarkık görüntüyü ve “love handle “ dediğimiz  bel çevresindeki can simidi fazlalığı düzleştirir. Ama ince görünmek uğruna kapkaranlık bir ruh haliyle mi dolaşacağız? diyenler olmuştur eminim. Bunun içinde aksesuarlarımız hayat kurtarıyor. Siyah renginin üzerine kullanacağımız cıvıl cıvıl aksesuarlar hem sizi siyah renginin karanlığından kurtarır, hemde odak noktasını problemli bölgeden uzaklaştırır. Bir çift fuşya rengi bir ayakkabı ile mesela bütün dikkatleri oraya toplaya bilirsiniz.










3.Enine çizgilerden kesinlikle kaçının. Bunun yanında boyuna çizgiler ve kumaşın içinden geçen belli belirsiz dikey çizgiler bedeni kesinlikle incelten bir illüzyon yaratır. Sadece dikey çizgiler değil  örneğin gönye biçimli asimetrik çizgiler özellikle üst bedeni olduğundan ince göstererek, daha da uzun olduğu görüntüsünü verecektir. 













4. Monogram giyinmekte sizin kurtarıcınız olacaktır. Yani tek renk giyinin. Koyu tonlarda veya teninize yakın pastel tonlarda tepeden tırnağa aynı renk giyinin üzerinize alacağınız aynı renk palto sizi 2 beden küçük gösterecektir.


5. Daha uzun ve ince bir görünüm için pantolonunuzun paça boyu neredeyse yere değecek uzunlukta olsun, ayakkabının ön tarafında yarattığı kat sizi daha uzun ve ince gösterecektir. Bilekte biten pantolonlar  goruntuye 5 kg kadar eklemektedir.






















6. Ayakkabınızın sizi daha uzun ve daha ince göstermesine izin verin. Bantlı topuklu sandaletler ya da denen çok alçak topuklardan , bilekte bantlı olan ve kare burun ayakkabılardan kaçının; yüksek ve kalın topuklu modern  modelleri tercih edin.


7. Saç modelinize göre de ince görüne bilirsiniz mesela tepeden sıkı bir at kuyruğuhem uzun hemde sizi  ince gösterir.


7.Desenli giyinmek istiyorsanız, desenlerin küçük ve birbiriyle örtüşen tipte olmasına dikkat edin.


8.Kalın kemerler karnınızı daha düz gösterecektir. Ayrıca parlak ve farklı aksesuarlarla ilgiyi problemli bölgenizden çekebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder